Espen Fandnes

Nu när vi börjat prata lite om skydiving och andra hopp tänkte vi prata om några kända hoppare. 

Espen Fandnes

Espen kommer från Norge och är en riktig tävlingsmänniska. Genom åren har han åkt skidor på vintern, klättrat året runt och simmat på sommaren. Han tävlade i alpinåkning tills han fyllde 19 men när karriären tog slut började han med skydiving, vilket ledde honom till base jumping. När han var 21 var han beroende av att hoppa.

Han blev medlem i en norsk base jumping-grupp, VBK, och de skapade ny utrustning för hoppen och är även skaparna bakom vingoverallen. Det är tack vare denna grupps videos som hela sporten började bli mer professionell och folk började ta sporten på allvar. De gjorde en film som hette Seven Sunny Days där de filmade sina hopp med tanken att försöka flyga så nära mark, berg och hinder som  möjligt.

Sedan dess har han återupptagit sin skidkarriär satsat på freerideåkning och deltar gärna i mer extrema skidtävlingar. Han gjorde bra ifrån sig redan från början tack vare sin historia med skidåkning och valde att bli professionell åkare 2008.  Dock skadade han sig och kunde inte åka på tre år. Då gick han tillbaka till att hoppa.