Sjöflygplan

Ett sjöflygplan är ett flygplan som både kan starta och landa på vatten. En del modeller är även vad man brukar kalla amfibievarianter, som då också klarar av att land samt lyfta på land. Sjöflygplan räknas som väldigt smidiga och praktiska flygplan i flygkretsar, som är fantastiskt bra för de som exempelvis gillar att fiska eller som bor när i nära anslutning till sjöar eller hav.

För den som gillar att flyga och som bor i nära anslutning till vatten som sjöar eller hav så är ett sjöflygplan som klipp och skuret. Bor man i Sverige så kan man med enkelhet ha sitt plan placerat vid strandkanten i vattnet lika länge som en båt under sommarhalvåret. Det gör att när helst man vill och vädret passar kan ta sig upp i det blå för en härlig dag i luften.

Ett sjöflygplan är dessutom extremt smidigt när det kommer till att göra små utflykter då möjligheterna för att gå ner och landa är mycket större än för vanliga plan, helst om du äger en amfibiemodell som både kan lyfta och landa på vatten som land.

Genom att hålla en hyfsad koll på den svenska kartan så är det bara välja en lämplig sjö för att gå ner. Därefter är det bara att slita fram fiskespö, picknickkorg, eller vad annat man än trivs med när man väl är ute på sina flygturer. När man väl är less är det sedan bara att packa ihop allt i planet igen och bege sig hemåt och i princip parkera på bakgården. Med andra ord, extremt smidig och enkel flygning!

Något som man heller inte bör glömma är säkerhetsaspekten som också på sätt och vis är bättre med plan som dessa. Vi tänker då återigen på det faktum att möjligheterna till att snabbt kunna landa är betydligt större än för att vanligt plan, något som aldrig är av ondo.