Sveriges flygplatser

Tittar vi på flyget i Sverige så finns det relativt bra med kommunikationer med flyg trots att vi är ett litet land i flygsammanhang. Sveriges flygplatser har kämpat väl och finns utspridda på flera olika orter i landet, allt från större städer till mindre orter.

Flygplatser

Att flyga idag är lika vanligt som det var att ta bussen på 50-60 talet, enkelheten att ta sig till sin flygplats för att åka till en annan plats fungerar utmärkt. Idag flyger vi från 43 olika platser i landet och Arlanda är den största flygplats som vi har, här ifrån så tar vi oss var man nu vill åka i världen.

Linköping

En ort med flygplats som vi har tidigare nämnt i en artikel är Linköping, flyget har länge varit aktuellt i staden då Flygvapnet har haft sin flygflottilj F3 i staden sedan 1926. redan 1913 så startades Sveriges första flygskola på området Malmen där flygflottiljen skulle husera senare.

Nu har inte alla ställen med flygplatser lika fängslande historia som just Linköping men många har sina historier som vi kan få skäl att återkomma till på denna sida. Vi skulle kunna skriva 42 olika artiklar om de flygplatser som idag finns runt om i vårt land.

Återkom för att se vad som skriv på denna sajt.